maanantai 2. syyskuuta 2013

Elämys verkossa – Matkailun sähköisen liiketoiminnan erikoistumisopintoja 4. - 5.9.2013


ENNAKKOTEHTÄVÄ:

  1. Etsi verkosta vähintään viisi mielestäsi onnistunutta sivustoa tai palvelua (vähintään yksi jokaisesta kategoriasta), jotka ovat
a) vahvasti teemallisia ja immersiivisiä (eli tempaavat käyttäjän toiseen, arkitodellisuudesta poikkeavaan todellisuuteen)
b) draamallisia, eli joiden kokeminen on jännittävää
c) räätälöitävissä jokaisen käyttäjän yksilöllisiin tarpeisiin
d) liittyvät johonkin reaalimaaliman kaupalliseen kokemukseen niin, että kokemus tapahtuu sekä verkossa että reaalimaailmassa

Hyvien nettisivujen löytäminen on hankalaa hommaa. Päätin lähteä liikkeelle ajatuksesta, että maailman ykkösyritykset varmaankin panostavat täysillä nettisivustojensa toteutukseen, eikä ajatukseni ollut kaukaa haettu: 1. Esimerkki arkitodellisuudesta pois tempaavasta sivustosta voisi olla Walt Disneyn sivusto New Fantasyland. Tämä on mielettömän hyvin toteutettu kuten saattaa Disneyltä odottaakin. Flash-sivustot ovat hienoja! Hakukoneella haeskelin parhaita nettisivuja, ja listoilta löytyikin jotakin mielenkiintoista. 2. Jännittävä nettisivusto oli mielestäni http://www.soul-reaper.com/, mikä on rullattava sarjakuvakirja, täysin uutta minulle! 

3. Roadtrippers on interaktiivinen ja hyödyllinen matkasivusto. Sivulle voi syöttää lähtökaupungin ja päämäärän, sivu laskee matkareitin ja se antaa hyödyllistä tietoa matkan varrella olevista nähtävyyksistä ja paikoista. 4. Pinterest, mikä nyt ensimmäisenä tuli mieleeni sivuista jotka on räätälöitävissä käyttäjien omien tarpeiden mukaisesti, vaikka onhan niitä paljon muitakin 5. Reaalimaailmassa ja netissä samanaikaisesti tapahtuva elämys voisi olla nettipelit ja etenkin pokeri, jossa ryhmä oikeita ihmisiä kokoontuu samanaikaisesti pelaamaan avattarien kautta. Vaihtoehtoja löytyy esim. Veikkauksen ja Ray:n  sivuilta. Samoin toimii netissä pelattavat virtuaalitodellisuus-roolipelit kuten esim. World of warcraft (taitaa olla jo vanha juttu?) Tai Second life, jossa valitaan itselle avatar ja lähdetään elelemään virtuaalitodellisuudessa avattaren välityksellä.

New Fantasyland
Walt Disney - New Fantasyland


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti